slider image 1
.



Emniyet Kemeri Kullanma ve Bakım Talimatı

 

 

 

1. AMAÇ: Bu talimat paraşüt tipi emniyet kemeri kullanımında uyulması gereken kuralları    tanımlamaktır.

2.   KAPSAM: Bu talimat yüksekte çalışma yapan tüm personeli kapsar.

3.   UYGULAMA:

Tanker operatörleri üstten dolum adalarında paraşüt tipi emniyet kemerini kullanacaklardır. Paraşüt tipi emniyet kemeri EN 361 normunda olup 50 cm. lik uzatma halatına sahip olmalıdır.

 

1-        Dolum platformu korkuluğu üzerindeki halkaya bağlı kilitli alüminyum kancayı çıkart. Halatı sağa ve sola kısa hareketlerle çek, şaryonun raylı sistem üzerinde sorunsuz çalıştığına emin ol. Sorunla karşılaşırsan yetkiliye haber ver.

 

2-        Doluma başlamadan balansır sistemi ucundaki kilitli alüminyum kancayı paraşüt tipi emniyet kemerinin uzatma halatına tak.

 

3-        Tankere geçişlerde ve tanker üzerinde rahat hareket ettiğinden emin ol

 

4-        Dolum bitiminde pnömatik merdiven ve platformlar kalkmadan emniyet kemerinden kilitli alüminyum kancayı çıkartma.

 

5-        Dolum platformunu terk etmeden önce kilitli alüminyum kancayı platform korkuluğu üzerindeki halkaya sabitle.

 

 

EMNİYET KEMER SİSTEMİ BAKIM TALİMATI

 

1-        Her sabah dolum öncesi sistemi kontrol et.

 

2-        Ray sisteminin temiz ve kuru kalmasını sağla.

 

3-        Haftalık kullanım süresi sonunda şaryo üzerindeki fırdöndü, kilit ve karabinayı kontrol et gerekiyorsa sıkıştır.

 

4-        Şaryo döner aksamını (tekerlek, rulman) kontrol et. Aşınma ve deformasyon tespit edersen, Amirine haber ver.

 

Acil Durum:

Park halindeki araç bir şekilde hareket edip şoförün araçtan düşmesine sebep olursa emniyet kemer ve halat sistemi şoförü yerden 40 cm yukarda tutacak şekilde imal edilmiştir. Böyle bir durum ile karşılaşıldığında en yakın acil stop düğmesine bas. Dolumun durmasını sağla. Askıda kalan şoförü kurtarmak için merdiven ve insan gücünü temin et. Kurtardıktan sonra ilk yardım odasına götür ve muayene ettir. Durumu İşletme Amirine  ve SEÇ-G  Sorumlusuna haber et.