slider image 1
.



Ofis ve Bina Temizliği Talimatı

 

  

         Doğu  Karasal Akaryakıt Depolama ve  Dolum  Tesisi  dâhilindeki bina ve ofislerin temizliği, aşağıdaki talimata göre yapılacaktır.

 

1-        Temizlik yapılacak yer, işe başlamadan evvel incelenir. Risk yaratabilecek eşya ve              ekipmanlar emniyete alınır veya kaldırılır.

2-        Temizlik yapılacak yerde kullanılacak ekipmanlar, sağlam olmalıdır.

3-        Temizliğe başlamadan önce, çalışma mahallinin giriş ve çıkışlarına uyarı tabelası koyarak temizlik yapıldığı, yerlerin kaygan olabileceği belirtilmelidir.

4-        Temizlik işlemi yapıldıktan sonra uyarı tabelaları, yerlerin kuruduğundan emin olunduktan sonra kaldırılmalıdır.

5-        Farklı kimyasal temizleyiciler karıştırılarak temizlik yapılmayacaktır. (Tuzruhu - Çamaşır Suyu gibi) İşin niteliğine göre, uygun temizlik maddesi kullanılacaktır.

6-        Temizlik esnasında kesinlikle yanıcı, parlayıcı ve asitik özelliğe sahip maddeler kullanılmayacaktır.

7-        Temizlik işi için, yüksekte çalışma yapılmayacaktır. Gerektiği durumlarda, teknik emniyetten çalışma izni alınması zorunludur.

8-        Binalar İçerisinde sigara içilmesi yasaktır.

 

·           Yapılan işlem sırasında çıkan her türlü atık, Atık Yönetimi Prosedürü ve Atık Kontrol Talimatı ’na göre yönetilir.

·           Acil durumlarda. Acil Durum Planına göre hareket edilir.

·           İşlemler sırasında Kişisel Koruyucu Ekipman (PPE) kullanılacaktır.